Regeringen forlænger karantæneperioden

Det er en nødvendig og forventet beslutning, som DFHO bakker op om, men den betyder også, at det vil forværre den økonomiske krise for erhvervslivet.

Regeringen har i dag meldt ud, at nedlukningen af Danmark fortsætter til og med påske.

Med lukningen følger vi i Danmark mange andre lande i Europa. Indtil videre har coronavirus kostet 24 mennesker livet alene i Danmark, og regeringen gør alt for, at vi fortsat står sammen om at komme igennem krisen, så færrest mulige bliver ramt af smitten, syge og dør.

Det kan være vanskeligt at tale om og tænke på andet end den alvorlig situation, som mange mennesker allerede nu er berørt af, og hvor endnu flere vil blive det i den kommende tid.

Forværring af situationen
Men vi kan ikke komme uden om, at forlængelsen af nedlukningen af Danmark vil få stor betydning for dansk økonomi og for dansk erhvervsliv, som lider enormt i denne tid. Derfor er det absolut nødvendigt, at vi alle fortsætter det tætte samarbejde om på en og samme tid at arbejde for at mindske smittespredningen og arbejde for at hjælpe og genrejse dansk økonomi.

I starten af krisen var det nogle brancher – herunder fitnessbranchen – som blev hårdt ramt, men fremover må det forventes, at flere vil mærke følgerne.

En undersøgelse fra Dansk Erhverv viser, at syv ud af ti virksomheder har oplevet et fald i omsætningen. Det tal vil vokse, og omsætningsfaldet bliver større for virksomhederne.

Selvom der allerede er lavet en række markante og rigtigt gode tiltag fra regeringens og fra Folketingets side, som nu skal køres i gang og få effekt, så vil der – som krisen trækker ud og bliver dybere – være et løbende behov for at se på og justere diverse hjælpepakker.

I samarbejde med Dansk Erhverv kan vi allerede nu pege på, at der bør ses på muligheden for en højere og mere fleksibel lønkompensation, og i den kommende tid om der skal være en lavere barriere for udgiftskompensation end den nuværende efter 40 procents fald i omsætning.

Endelig kan det desværre ikke udelukkes, at det på sigt kan være nødvendigt at foretage en justering af de midlertidige hjælpepakkernes periode, da de står til at udløbe den 9. juni 2020.