Ny politisk aftale om forbedringer af hjælpepakker

Regeringen har sammen med Folketingets partier indgået aftale om forbedringer og forlængelse af hjælpepakkerne til erhvervslivet.

Der er tale om væsentlige forbedringer af de allerede gode hjælpepakker.  

Fra DFHOs side har vi på egen hånd i forhold erhvervsministeren og i tæt samarbejde med Dansk Erhverv arbejdet fokuseret for en række forbedringer af aftalerne. Det er derfor meget glædeligt, at et samlet Folketing nu igen står sammen og er med til at sikre, at erhvervslivet kommer bedre gennem coronakrisen.

Mange af de forslag til forbedringer realiseres nu – og det er især glædeligt at se flere af DFHOs forslag blandt disse. Den ny aftale andet indeholder blandt andet følgende punkter:

  • Flere virksomheder får nu mulighed for at få hjælp, da der nu kræves et mindre fald i omsætningen end oprindeligt aftalt.
  • Loftet for kompensation hæves betragteligt, hvilket er nødvendigt, da krisen trækker ud.
  • Kompensationsperioden forlænges frem til 8. juli 2020.
  • Der gives bedre rentefri lån til små og mellemstore virksomheder.
  • Vilkårene, for virksomheder, der har haft underskud i 2019, forbedres.
  • Dertil kommer en lang række andre forbedringer vedr. kreditter og på bl.a. skatteområdet.

En ting er hjælpepakkerne, som er absolut nødvendige for fitnessbranchen og hele erhvervslivet – noget andet er nedlukningen af Danmark forårsaget af coronakrisen,

Det er meget positivt, at man fra regeringens og det samlede Folketings side nu er begyndt at se på den gradvise og nødvendige genåbning af Danmark.

I Dansk Erhverv er fokus i den forbindelse rettet mod at genstarte Danmarks økonomi og danskernes forbrug. Man har allerede spillet ind med en forbrugspakke, hvor det blandt andet foreslås at udbetale indefrosne feriepenge, hvilket vil give 55 milliarder til danskerne. Det er meget vigtigt, at der udarbejdes en plan for, hvordan man får økonomien i gang igen. Derfor vil Dansk Erhverv også komme med tre yderligere pakker, der skal være med til at skabe grobunden for sunde og konkurrencedygtige virksomheder, vækst og arbejdspladser.

DFHO er naturligvis - som en del af Dansk Erhverv - med i dette arbejde og har herudover som den næste store opgave at få genåbnet fitnessbranchen på sikker for forsvarlig vis.