Fitnesscentre skal lukke

Dansk Fitness og Helse Organisations medlemmer har vist stort samfundssind i denne Coronakrise. Derfor lukkede langt de fleste fitnesscentre i Danmark allerede i sidste uge. Nu lukker regeringen resten.

Nu er det alvor. Sådan lød det fra Statsministeren og endda fra Dronningen tirsdag aften. Nu skal al ikke-nødvendig aktivitet lukkes ned.

Fitnesscentre skal ligesom alle andre sports- og idrætsfaciliteter lukkes for at hindre smittespredning. Forbuddet gælder ikke genoptræningscentre, der er tilknyttet hospitaler eller plejehjem.

Derudover skal en lang række butikker lukke, og det vil ikke være tilladt at samles mere end ti personer ved offentlige arrangementer – hverken udenfor eller indenfor.

Regeringens nye tiltag gælder fra onsdag den 18. marts klokken 10 og frem til den 30. marts.

Økonomisk hjælp fra regeringen

Time for time er flere virksomheder og flere arbejdspladser i akut fare for at forsvinde. Det rammer hårdt, når indtægtsgrundlaget forsvinder, for udgifterne har virksomhederne endnu. Mange har især store omkostninger til husleje.

Der bliver behov for massive hjælpepakker til dansk erhvervsliv. Vi skal stå sammen om at forhindre, at smitten breder sig. Og vi skal stå sammen om at genrejse Danmark økonomisk.

DFHO vil derfor fortsat i samarbejde med Dansk Erhverv arbejde intensivt og løbende for at afbøde konsekvenserne for dansk erhvervsliv og dermed også for fitnessbranchen.

Seneste initiativ fra regeringen er en skattepakke, bestående af udskydelse af B-skat og udskydelse af moms i henholdsvis juni og september. Erhvervslivet har brug for mere. Også på skatteområdet. Derfor har Dansk Erhverv blandt andet foreslået fuldt stop for alle skatte-, moms- og afgiftsbetalinger og tilbageførsel af den moms, som er betalt 2. marts. Det forslag, håber vi, regeringen vil lytte til.

Regeringen offentliggør løbende nye hjælpepakker. Indtil nu indeholder de følgende tiltag:

  • Udskydelse af betalingsfristerne for moms, AM-bidrag og A- og B-skat for små og mellemstore virksomheder.
  • Midlertidig løn-kompensation for fyringstruede lønmodtagere.
  • Statsgaranteret lån til virksomhederne med en statslig tabsramme på 1 mia. kr.
  • Sygedagpengerefusion fra dag ét, når medarbejderen er syg af COVID19 eller i karantæne.
  • Virksomheder kan efter aftale med den lokale fagforening, tillidsrepræsentanten eller evt. samtlige medarbejdere sætte medarbejdere ned i tid i en midlertidig periode, og medarbejderne så kan få supplerende dagpenge.
  • Erhvervsministeren har besluttet at frigive den kontracykliske kapitalbuffer, så den er nul. Det betyder, at bankerne og institutterne lettere kan låne penge ud til berørte virksomheder.
  • Kompensation til arrangører, der i marts måned har aflyst eller udskudt arrangementer med mere end 1000 deltagere.

Mere information

DFHO sørger løbende for at videresende denne type information til vores medlemmer pr. mail og telefon. Du kan holde dig opdateret på https://www.danskerhverv.dk/corona/