Fitness på skemaet i folkeskolen?

DFHO undervisningsforløb Fit in? er nu udkommet i en digital version og er blevet endnu mere relevant nu, hvor Sundhedsstyrelsen fra foråret 2023 anbefaler, at børn og unge på 5 - 17 år skal styrke musklerne mindst 3 gange om ugen.

For flere år siden udviklede vi undervisningsforløbet Fit in? til idrætsundervisningen i 7. - 9. klasse. https://fitin.dfho.dk/

Det gjorde vi, fordi vi gerne ville hjælpe med at styrke mulighederne for øget fysisk aktivitet i folkeskolen ved at stille helt konkrete redskaber og øvelser til rådighed, så alle - også de idrætsuvante - elever kunne lære, hvordan man træner for at få en sund krop.

Men vi gjorde det også fordi, at vi gerne ville hjælpe med at styrke den mentale trivsel blandt unge og bidrage til, at deres tilgang til fitness var sund træning og ikke på baggrund af uhensigtsmæssige forventninger til ”den perfekte krop”.

Fitness som sportsgren blev ofte forbundet med nogle kropsidealer, der kunne skabe et pres om at opnå en bestemt krop, der ser ud på én bestemt måde.

Det ville - og vil - vi gerne gøre op med!

Derfor kan vi i DFHO med med en lille smule stolthed glæde os over, at forlaget Lindhardt og Ringhof i selskab med Forstå har ønsket at samarbejde med os om,  at nå bredere ud til alle idrætslærere i Danmark med en digital version af undervisningsforløbet.

Tak for samarbejdet.