Fitness er populært blandt unge

Fitnessbranchen vokser og de unge fylder i statistikken. Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at mere end hver fjerde af det voksende antal ansatte i fitnesscentrene er under 26 år. Samtidig vokser styrketræning blandt teenagere.

Med de første skridt taget ind i de ny år, er det glædeligt at kunne konstatere, at interessen for fitness fortsat stiger.

Markedet er i de senere år vokset år for år. Der kommer flere fitnesscentre og branchen beskæftiger hvert år lidt flere. Det bekræfter de seneste tal fra Danmarks Statistik. Fitness har et godt tag i de unge – både som erhverv og som idrætsaktivitet.

Fitnesscentrene beskæftigede i 2018 20 % flere end i 2015. På det sidste år har fitnesscentrene ansat 249 flere end året før. Det er især de unge, der arbejder i fitnesscentrene. I 2018 var knap 26 % af de beskæftigede i fitnesscentrene yngre end 26 år, og størstedelen af dem er kvinder. 61 % af de beskæftigede i fitnesscentre var kvinder, til sammenligning har sportsklubber kun 39 % kvindelige ansatte.

Fitnees er den eneste voksende sportsgren blandt teenagere. De helt unge har særligt stor interesse for at dyrke styrketræning. 52 % af teenagere i alderen 16-19 år styrketræner. 

Vi har som branche meget at være stolte af. Vores enorme bidrag til folkesundheden, de arbejdspladser vi skaber, og at vi kan inspirere en generation, hvor det desværre tyder på, at der en tendens til, at for mange rører sig for lidt og stolte af de jobs vi skaber for de unge. 

Men vi skal samtidig adressere den præstationskultur, der udfordrer de unge – særligt pigernes trivsel mere end nogensinde. Vi ved blandt andet, at 26 % af teenagepiger siger, at de gerne undgår en tur i svømmehallen på grund af utilfredshed med deres krop.

Så når vi adresserer de helt unge skal vi hele tiden være vores ansvar bevidst i forhold til at sikre sund træning og undgå kropspres.

Den dagsorden glæder vi os i DFHO til at adressere i det kommende år med en kampagne for Fit In? – et undervisningsforløb om fitness og kropsidealer.

Med ønsket om et godt nytår – tak for samarbejdet i 2019!