Fakta om ny stor hjælpepakke

Et samlet Folketing står bag en ny, stor hjælpepakke til erhvervslivet og danske lønmodtagere. Pakken er meget vigtigt skridt i den rigtige retning med det formål at holde hånden under dansk økonomi og hjælpe danske lønmodtagere, danske arbejdspladser og danske virksomheder

DFHO hæfter sig ved, at der med de mange initiativer i de seneste dage nu er åbnet op for, at der gives midlertidig kompensation for virksomheders faste udgifter, midlertidig lønkompensation og bedre mulighed for at låne penge. Samtidig er alle nitiativerne målrettet alle typer af virksomheder fra freelancere, selvstændige erhvervsdrivende, mellemstore og store virksomheder.

Hjælpepakken indeholder blandt andet:

Midlertidig kompensation for virksomheders faste udgifter

Virksomheder på tværs af brancher skal kunne få midlertidig kompensation for virksomheders faste udgifter. Kompensationen målrettes virksomheder med et stort fald i omsætningen hjemme (mere end 40 pct.).

Erhvervsdrivende, som ved bekendtgørelse er påbudt fuldt lukket, vil i denne periode blive kompenseret, svarende til 100 pct. af de faste udgifter.

Midlertidig kompensationsordning for selvstændige

Ordningens målgruppe er selvstændige, hvis virksomhed som konsekvens af COVID19 forventer at opleve omsætningstab på minimum 30 pct. Det er samtidig en betingelse for at opnå støtte gennem ordningen, at virksomheden i gennemsnit har haft en omsætning på mindst 15.000 kr. pr. måned i en forudgående periode.

Kompensationen vil udgøre 75 pct. af det forventede omsætningstab i perioden sammenlignet med den gennemsnitlige omsætning i seneste regnskabsår. Kompensationen kan dog maksimalt udgøre 23.000 kr. pr. måned (pr. CPR-nummer, hvor der er flere ejere). Såfremt den selvstændige har en medarbejdende ægtefælle, hæves loftet for den maksimale kompensation med 100 pct., svarende til 46.000 kr. Kompensationen er skattepligtig.

Trecifret milliardbeløb til eventuelle yderligere initiativer

Det er særdeles glædeligt at læse i aftaleteksten, at parterne er enige om at tage alle nødvendige skridt for at bringe danske virksomheder og arbejdspladser godt igennem corona-epidemien, og at man er villig til at prioritere et trecifret milliardbeløb til eventuelle yderligere initiativer, hvis det bliver nødvendigt.

I de kommende dage og uger skal vi i samarbejde med Dansk Erhverv løbende sammen sikre mere nødvendig hjælp, så vi kommer gennem krisen med færrest mulige konkurser og mindst muligt tab af arbejdspladser. Vi skal begrænse skaderne mest muligt. Der er endvidere meget positivt, at ordningerne er tænkt bredt, så de hjælper flest muligt – herunder fitnessbranchen, som har været hårdt ramt af lukninger siden sidste uge