Corona - hvad anbefaler DFHO?

Dansk Fitness & Helse Organisation opfordrer nu alle fitnesscentre til at holde lukket i 14 dage.

Alle fitnesscentre opfordres til at holde lukket senest fra fredag og foreløbig frem til fredag den lørdag den 28. marts. Det gælder både indendørs og udendørs aktiviteter.

Denne opfordring fra fitnessbranchens kommer i forlængelse af de tiltag mod corona-virus, som Statsministeren om myndighederne præsenterede onsdag den 11. marts.

”Det er vigtigt, at vi følger og bakker op om myndighedernes opfordringer. I denne ekstraordinære situation, anbefaler DFHO nu, at alle fitnesscentre lukker i 14 dage.” siger branchedirektør Morten Brustad fra DFHO.

DFHO har løbende opfordret medlemmerne til følge myndighedernes anbefalinger. Det har indtil nu betydet, at fitnesscentrene lokalt har sørget for ekstra rengøring og afspritning af maskiner og færre deltagere til holdtræning mv.

Men med opfordringen til helt at holde lukket er fitnessbranchens svar på regeringens tiltag, som bl.a. lyder:

  • Regeringen vil stoppe arrangementer med mere end 100 personer. Forbuddet kræver en lovændring, der nu hastebehandles i Folketinget.
  • Alle indendørs offentlige kulturinstitutioner, biblioteker, fritidstilbud lukkes. Alle private institutioner, frivillige foreninger og trossamfund mv. opfordres kraftigt til at gøre det samme.

Økonomiske konsekvenser

Situationen har enorm betydning for hele erhvervslivet og DFHO er opmærksom på, at lukningen vil få økonomiske konsekvenser både for de store kæder, og måske i særlig grad for de små fitnesscentre.

”Lukning i 14 dage er et tiltag, som rammer alle hårdt. Fitnesscentrene stiller rammer til rådighed for, at vi kan samles og bruge vores krop. Desværre skal vi i den kommende tid undgå at samles,” siger Morten Brustad.

”DFHO vil i samarbejde med Dansk Erhverv – som har fast plads i regeringens corona-enhed, hvor der løbende afholdes møder med ministre og embedsmænd for at finde løsninger på den helt usædvanlige situation - gøre opmærksom på de økonomiske konsekvenser for fitnessbranchen. Vi er glade for, at regeringen har besluttet en hjælpepakke til erhvervslivet med bl.a. udskydelse af skatte- og momsbetalinger, men som Dansk Erhverv peger på i dag, så har situationen enorm betydning for hele erhvervslivet og i første omgang særligt for hotel- og restaurationsbranchen, bus- og rejseselskaber, konferencecentre, butikker, idræts- og kulturliv – og herunder fitnessbranchen.

Derfor er det helt afgørende med yderligere hjælpepakker til erhvervslivet og at ortsætte arbejdet med at sikre økonomisk hjælp til virksomhederne,” siger Morten Brustad.

Mere information om corona, Covid-19

Myndighederne opdaterer løbende deres anbefalinger og retningslinjer. Følg med på Coronasmitte.dk, her samles information fra de relevante myndigheder om corona. Her kan man også kontakte den fælles myndighedshotline: Telefon 7020 0233