Året der gik

Julen er nær og tiden er til et kort tilbageblik med et ønske om en glædelig jul samt et godt nytår

Julen sig nærmer, og før vi har set os om, er et nyt kalenderår i gang. Det giver naturligt anledning til et kort tilbageblik på et år, der blandt andet har været kendetegnet ved politiske begivenheder for fitnessbranchen.

Særligt to begivenheder på den politiske scene er værd at fremhæve. Først en bred politisk aftale i foråret, der skal sikre private virksomheder bedre mod unfair konkurrence fra det offentlige – blandt andet gennem etablering af én fast klageinstans. Forhåbentlig kan det vise sig at blive et effektivt værn mod den konkurrence, private fitnesscentre oplever fra kommunerne.

Og senest regeringens idrætsinitiativer fra efteråret, som skal være med til at fremme brede samarbejder, der kan sikre flere aktive danskere. Den form for samarbejde er oplagt for fitnessbranchen, og derfor vil vi naturligvis søge at blive involveret heri.

Målt på væksten i antal fitnesscentre har 2018 også været et godt år. Så godt at der faktisk er flere private fitnesscentre på landkortet end nogensinde før. Og alene siden februar 2018 er 37 nye private centre kommet til. Det vidner om, at fitnessbranchen fortsat er dygtige til hele tiden at udvikle sig og tilbyde koncepter og motionsformer, der passer til danskerne travle behov.

Vender vi blikket mod os selv, så har det forgangne år også budt på nye samarbejder for DFHO. Dels er har vi sammen med Foreningen Private Golfbaner og De Danske Danseskoler etableret ’Det Private Idrætsforbund’, som er et fællesskab der skal give det private Idrætsdanmark en stærkere stemme i debatten. Derudover har vi fundet sammen med foreningslivet om en samarbejdsaftale, der blandt andet skal bane vejen for, at vi i fællesskab kan udvikle idrætstilbud i eksisterende fitnessfaciliteter.

Vi ser frem til at sætte skub i disse samarbejder, som vi forventer kan bidrage til flere danske motionister. Men vi forventer også, at de kan føre til, at fitness i endnu højere grad bliver tænkt ind i de løsninger, der skal være med til at øge folkesundheden.

Indtil da vil vi gerne ønske medlemmer og samarbejdspartnere en rigtig glædelig jul og et godt nytår.

Med venlig hilsen

Jens Kramer Mikkelsen, formand

Morten Brusad, branchedirektør