Tilbage til normalen

Det er en glædens dag. Fitnessbranchen kan langt om længe nærmest vende tilbage til hverdagen, som vi kendte den før Covid-19.

I dag kan landets fitnesscentre endelig vinke farvel til kravet om coronapaskontrol i selskab med krav om coronapas og de sidste af en lang række af restriktioner.

Regeringen har besluttet, at kravet om coronapas ophæves for alle større idræts- og kulturarrangementer allerede 1. september. Regeringen har heller ikke forlænget kategoriseringen af covid-19 som en samfundskritisk sygdom, når den nuværende kategorisering udløber d. 10. september. Dermed vil der fra d. 10. september ikke gælde flere restriktioner for kultur- idræts- og foreningslivet i det hele taget.

De sektorspecifikke retningslinjer (og bekendtgørelser) ophæves også fra i dag den 1. september, og erstattes af sundhedsmyndighedernes generelle anbefalinger i samfundet om smitteforebyggende adfærd mv.

Retningslinjerne vil derfor blive fjernet fra Kulturministeriets hjemmeside og erstattet af henvisninger til relevante sider hos Sundhedsstyrelsen. 

En lang sej kamp - som vi nu forhåbentlig er på den anden side af.

Stor ros til alle, der har knoklet med de enorme byder for at holde IdrætsDanmark åbent til gavn og glæde for store som små.