Personlige trænere hitter blandt danskerne

Det er blevet populært at finde formen med hjælp fra en personlig fitnesstræner.

Det fremgik for nylig af en artikel på Finans.dk, som viste, at antallet af selvstændige kostvejledere, personlige trænere og sundhedscoaches er i rivende udvikling. De seneste fem år er mere end 250 nye virksomheder inden for kostvejledning, personlig træning, yoga og mental coaching således dukket op.

Ofte er der tale om enkeltmandsvirksomheder, hvor selvstændige fx lejer sig ind i et fitnesscenter. På den måde er fitnessområdet blevet et attraktivt sted at starte op som iværksætter, og det glæder branchedirektør for DFHO, Morten Brustad:

”Jeg glæder mig meget over, at fitnessbranchen kan være med til at fremme iværksætterkulturen i Danmark og bidrager til, at danskerne får dækket behovet for mere personlig vejledning i forbindelse med træning, kost og sundhed. Det er endnu et eksempel på, at fitnessbranchen løbende udvikler sig og er i stand til at levere en service, der imødekommer danskernes behov, hvor fitness er blevet danskernes foretrukne motionsform,” siger Morten Brustad.

Det er dog ikke kun iværksættere, der nyder godt af den stigende efterspørgsel på personlig træning, for også hos de etablerede fitnesscentre vinder personlig træning frem. Hos FitnessDK er salget af personlige træningstimer fx steget med 40 pct. fra 2014 til 2015, mens Fitness World har firdoblet antallet af personlige trænere siden 2012.

”Vi oplever en tendens til, at mange fitnesskunder efterspørger skræddersyede programmer som fx personlig træning, men også at interessen for nicher så som yoga stiger. Det er fitnessbranchen gode til at tage bestik af, og derfor opstår der hele tiden nye services i landets fitnesscentre. Det medvirker til, at fitness er en folkesport, der fortsat vokser,” slutter Morten Brustad.

Du kan læse artiklen fra Finans.dk her: http://finans.dk/protected/finans/erhverv/ECE8915815/nye-ivaerksaettere-paa-fremmarch-sundhed-og-vaegttab-har-gjort-mig-til-selvstaendig/?ctxref=ext