Fitnesscenterne må åben allerede torsdag

Allerede torsdag den 6. maj kan fitnesscentrene byde brugerne velkommen. Restriktionerne, som vil gælde, er endnu ikke fastlagt. Det står dog klart, at der vil være krav om coronapas og bemanding i fitnesscentrenes åbningstid til at føre e den fornødne kontrol med coronapas og overholdelse af smitteforebyggende tiltag, herunder afspritning mv.

Forventede restriktioner: Coronapas, bemanding og kapacitet på 4 kvm per bruger

Restriktionerne, som skal gælde de genåbnede fitnesscentre kender vi endnu ikke i detaljer.   Sundhedsmyndighederne sender retningslinjer for idrætsfaciliteter ud via Kulturministeriet, som sender dem i høring i det sektorpartnerskab, som DFHO er en del af på idræts- og kulturområdet.

 

DFHO finder det særdeles positivt, at et bredt politisk flertal har prioriteret danskernes sundhed og trivsel i denne genåbning og dermed sikret, at fitnesscentrene og de øvrige indendørs træningsfaciliteter kan genåbne på torsdag. Det er vigtigt, at vi får danskerne tilbage i de gode motionsvaner. Og det har politikerne nu gjort muligt. Vi arbejder stadig på kravet om coronapas – herunder om det kan udfoldes på basis af en tillidsmodel og på det ny krav om bemanding. Disse krav er en skærpelse siden genåbningsperioden i 2020, hvor der ikke var smittespredning i fitnesscentrene. Vi er bekymrede for, at disse krav vil kunne afholde nogle brugere fra at træne, og de vil samtidig være forbundet med store omkostninger for virksomhederne.

 

DFHO forventer at se retningslinjerne i dag eller senest i morgen, onsdag. Herefter vil vi kunne give vores medlemmer vished.

I aftaleteksten, som partierne blev enige om i nat, fremgår det, at der vil stilles krav om coronapas og bemanding. Derudover kan fitnesscentrene indtil videre forholde sig til retningslinjerne fra den delvise genåbning af idrætsfaciliteter fra den 21. april.

 

DFHO formoder derfor, at følgende vil gælde fra 6. maj:

  1. Coronapas som adgangskrav – hyppig testning forventes at gælde som anbefaling til ansatte
  2. Bemanding i åbningstiden for at sikre kontrollen med brugernes coronapas og overholdelse af øvrige retningslinjer
  3. Kapacitetskrav om 4 kvm per bruger i fitnesscentret og i træningslokaler
  4. Forsamlingsloft hæves til 25 personer ved indendørs træning og 75 personer for udendørs træning.
  5. Kontaktsport som fx boksning er endnu ikke tilladt
  6. Afstandsafmærkning på gulve de steder, hvor det er hensigtsmæssigt.
  7. Mundbind eller visir skal bæres i fitnesscenteret, som ikke under udøvelse af en aktivitet. Kravet gælder dog både før og efter udøvelse.
  8. Det anbefales at sikre mindst 1 meters afstand mellem borde og stole i caféområder.
  9. Svedabsorberende udstyr: Yoga- og træningsmåtter, boksehandsker mv. gøres utilgængelige. Brugerne opfordres til at medbringe eget udstyr, hvis dette skal anvendes til træning.
  10. Der foretages ekstra udluftning og rengøring som en del af den daglige drift med hyppig desinficering af berøringsflader som dørhåndtag, kortlæsere, vandhaner og træningsudstyr og -maskiner.
  11. Ved redskaber og maskiner anbefales at desinficere kontaktflader mellem hver benyttelse.
  12. Det bør sikres, at der luftes ud grundigt og hyppigt. Der bør ikke gøres brug af bord- og gulvventilatorer samt andre blæsere, som blæser luften rundt i lokalet

Opdateres…