Finanslovsudspil med elementer af forebyggelse

DFHOs forslag om skattefradrag for motion i landets gode idrætsfællesskaber blev der desværre ikke plads til i et "stramt og ansvarligt", men positivt, at der er tænkt i forebyggelse

For selvom det kan kan ærgre, at der ikke er fundet plads til DFHOs forslag om skattefradrag for motion ved deltagelse i idrætsfællesskaber ikke er at finde i regeringens forslag til finanslov, så er der alligevel positive elementer - udover stramhed og ansvarlighed i den givne situation.

"Forebyggelse for borgere med kroniske sygdomme" samt "Center for sundt liv og trivsel med fokus på børn" er kommet med.

Vel at mærke indenfor rammerne af en aftale om en sundhedsreform, men alligevel. For der er meget stort potentiale i at tænke i forebyggelse, når vi taler sundhed - og det burde man gøre oftere og mere i finanslovsregi end tilfældet har været historisk.

Så ros herfra for at tænke i forebyggelse og pege på konkrete områder, hvor der skal sættes ind.

Fysisk inaktivitet er årsag til en stor sygdomsbyrde, og desværre er idrætsdeltagelsen faldende i Danmark..

Vi bruger 17,5 mia. kr. hvert år på sygdom forbundet med fysisk inaktivitet. 5,3 mia. kr. i omkostninger til behandling og pleje og 12,2 mia. kr. i tabt produktion.

I et velfærdssamfund må det være et væsentligt fundament, at befolkningen tilbydes de bedste muligheder for at dyrke idræt og motion. Det ville man ha styrket med vores forslag om skattefradrag.

Idræt og motion har store gavnlige effekter på den almene helbredtilstand, men også i forhold til borgere med kroniske sygdomme og i forhold til et sundt liv og trivsel for børn.

Så man kan fordel tænke idrætten ind, når der skal ske konkret udmøntning af tiltag på de 2 indsatsområder.